Translate

sobota 29. listopadu 2014

Městský parlament dětí a mládeže

Městský Parlament Dětí a Mládeže Jindřichův Hradec

Myšlenka založit Městský parlament dětí a mládeže v Jindřichově Hradci (MPDM) je již delší dobu, ale až s projektem strukturovaný dialog JUNULARA, který zajišťuje Informační centrum pro mládež v Jindřichově Hradci, se dali věci do pohybu. Na prvním semináři zde byla přednášet p. Votavová z Národního parlamentu dětí a mládeže, se na konci tohoto semináře definitivně rozhodlo, že se budeme snažit o to, aby v Jindřichově Hradci vznikl MPDM. Jelikož MPDM nemůže být samostatná organizace, zastřešující organizací bude Informační centrum pro mládež v Jindřichově Hradci. Městský parlament dětí a mládeže je nepolitické sdružení mladých lidí z jindřichohradeckých základních a středních škol, kteří chtějí něco ve svém městě změnit.
V jihočeském kraji jsou již založené městské parlamenty dětí a mládeže, ale nejsou nijak aktivní. Tudíž jihočeský kraj nemá zastoupení v Národním parlamentu dětí a mládeže. V tuto chvíli přípravný výbor, který vznikl dne 7. 11. 2014, sbírá přihlášky. Začíná pomalu připravovat vše pro to, aby po první schůzi, která proběhne na začátku kalendářního roku 2015, se zvolilo předsednictvo a předseda, se z našeho MPDM stal aktivní parlament.
Dále bychom Vás chtěli informovat o možnosti stát se členem MPDM v Jindřichově Hradci. Přihlašování probíhá od 1. 12. 2014 do 19. 12. 2014. Na facebookových a webových stránkách Informačního centra pro mládež v Jindřichově Hradci je k dispozici přihlašovací formulář. Počet přihlášených žáků / studentů není nijak omezen. Možnost stát se členem je určena pro základní školy od 6. ročníku a výše. Dále pro všechny ročníky středních škol.
Přihláška

Žádné komentáře:

Okomentovat